Mitä mukaan teekkariretkille?


Usein retkelle lähtiessä iskee paniikki: “Mitä pitää pakata mukaan? Olenhan muistanut kaiken?!” Seuraavaksi käyn läpi kaikki tavarat, joita erinäisillä reissuilla saattaa tarvita. Lopuksi kokoan tavarat muutamaksi helpoksi listaksi, joita voi käyttää referenssinä reissuille pakatessa.

Varusteita

Pyyhe
Pyyhe on olennainen varuste melkein millä tahansa retkellä. Pyyhe mahdollistaa moninaiset (joskin reissusta riippuen valinnaiset) peseytymisaktiviteetit. Pyyhe on kätevä kapistus myös esimerkiksi kaatuneita virvoitusjuomia siivotessa.

Makuupussi
Pieni ja vähän tilaa vievä malli on kätevä roudata mukana reissuilla, joissa kamoja kannetaan vain lyhyitä matkoja. Makuupussi on korvaamaton apuväline vain muutamankin tunnin unia varten.

Retkisänky
Välttämätön hyvien yöunien takaamiseksi. Unien supistuessa muutamaan tuntiin on todella tärkeä saada mukava ja pehmeä nukkumisalusta paikasta riippumatta. Retkisänky usein aiheuttaa närää ja vihaa muissa reissulla mukana olevissa teekkareissa, mutta köyhät voivatkin itkeä partaansa kun eivät olleet hankkineet tätä nerokasta kapistusta. Hyväksi todettu vehje löytyy varuste.netistä.

Rahaa
Rahaa voi vaihtaa palveluita ja tavaroita vastaan.

Henkkarit
Henkilöllisyys on hyvä saada todistettua kiperissä tilanteissa, kuten esimerkiksi baariin mennessä.

Kännykän laturi
Yleisin kotiin unohtuva tavara on kännykän laturi. Varsinkin USB-C- ja Lightning-tyyppiset laturit saattavat olla matkalla harvinaisia.

Jatkoroikka
Noin 4-5 paikkainen mukaan. Aina.

Vaihtovaatteet
Hyvä nyrkkisääntö on pakata mukaan yksi vaatekerta per päivä.

Haalarit
Välttämättön vaatekerta millä tahansa opiskelijareissulla. Haalarien taskuun voi pakata pienillä reissuilla lähes kaiken tarpeellisen. Myös vaihtoon kelpaavia haalarimerkkejä on hyvä olla mukana alkuasukkaiden varalta. Bussimatkoilla myös kompatkit ompeluvälineet ovat käytännölliset.

teippi, Jeesus-
Käytännöllistä vahingossa vaurioituneiden asioiden korjaamiseen. Tästä voi myös hätätilanteessa valmistaa minkä tahansa muun tässä listassa kuvatun tarvikkeen.

Teekkarilakki
Välttämätön kaikilla reissuilla, joilla lakinkäyttöoikeus on.

Läppäri
Harvoin välttämätön kapistus, tietyissä tilanteissa kuitenkin loputtoman tarpeellinen.

Tyyny
Varsinkin pitkillä bussimatkoilla tyyny lisää matkustusmukavuutta huomattavasti. Tyyny mahdollistaa mukavat nokoset bussissa matkan aikana.

Korvatulpat
Joskus torkuttaa ja silloin on hyvä saada möly eristettyä pois.

Varustelistoja

Esimerkkilista opiskelijaristeilylle.

Esimerkkilista muutaman päivän bussireissulle